Fysiobalanssi Akupunktio

Lääketieteellinen akupunktio Kuusamossa

Länsimaisen lääketieteen näkökulmasta akupunktio on tiettyjen akupunktiopisteissä olevien hermopäätteiden stimulointia akupunktioneuloilla. Tästä stimulaatiosta välittyy hermoärsykkeitä hermoja pitkin selkäytimeen, sieltä eteenpäin aivojen eri keskuksiin ja autonomisen hermoston tumakkeisiin. Ärsykkeistä käynnistyy elimistön oma kivunlievitys – ja parantumisprosessi. Siinä on havaittu erilaisten säätelyhormonien vapautumista, lisämunuaiskuoren aktivoitumista, endorfiinien ja oksitosiinin lisääntymistä elimistössä, verenkierron yleistä ja paikallista lisääntymistä ja elimistön homeostaasin parantumista. Myös elimistön immuunijärjestelmäaktivoituu akupunktuurihoidon vaikutuksesta.Sitä kuvaillaan yleensä hyvin rentouttavaksi.

Yleisempiä hoidon aiheita ovat mm. migreeni ja muut päänsäryt, niskan- ja hartiaseudun kiputilat, lihasjännityssäryt sekä selkäsäryt, iskias, jännetulehdukset ja nivelkulumasäryt. Akupunktiota voidaan käyttää myös hemipotilailla. Neuloihin voidaan yhdistää myös sähköhoitoa (TNS).

Hoito on vaaratonta ja vaivatonta. Akupunktiolla ei ole todettu olevan negatiivisia sivuvaikutuksia. Akupunktiota annostellaan jokaisen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan, mutta yleisimmin akupunktiota annetaan 5-7 kerran sarjoissa 2-7 päivän välein. Käytän akupunktiota myös osana fysioterapiahoitoja.